Đukanović ugostio Baha

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je danas predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomasa Baha, koji boravi u Crnoj Gori povodom Igara malih zemalja Evrope.

"Hvala na podršci koju je MOK pružio za organizaciju IMZE, hvala na vašem  ličnom doprinosu i prisustvu zatvaranju ove manifestacije", istakao je Đukanović na sastanku kojem su prisustvovali i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović i ministar sporta Nikola Janović.

Đukanović je dodao da je "Crna Gora počastvovana što je odmah nakon obnove nezavisnosti postala dio porodice Međunarodnog olimpijskog komiteta". 

"Organizacija ovako važnog velikog sportskog događaja šansa je da se Crna Gora dodatno afirmiše. Sport je najbolja prilika da se kvaliteti jedne zemlje i njenog naroda, predstave međunarodnoj zajednici i svojim partnerima, znatno brže nego na bilo kom drugom polju", naveo je Đukanović. 

Tomas Bah je predsjedniku Đukanoviću uručio posebno priznanje - povodom 125 godina od osnivanja MOK-a, koje se dodjeljuje šefovima država koji su dali izvanredan doprinos razvoju sporta.

"Uvijek mi posebno zadovoljstvo pričinjava kada državu vodi lider, koji ima afinitete prema sportu, sto je simbol posvećenosti disciplinovanosti i požrtvovanja. Crna Gore je poznata po sportskim rezultatima u svijetu, a sada je dokazala da je sposobna da se nosi i sa organizacijom najvećih i najzahtjevnijih međunarodnih takmičenja. Takođe bih pohvalio kvalitetnu koordinaciju i proaktivno djelovanje Crnogorskog olimpijskog komiteta i Ministarstva sporta", istakao je Bah.