Bah: Možete da budete ponosni, Igre pokazuju moć sporta

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah danas je u društvu prvog čovjeka Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušana Simonovića i direktora Igara malih zemalja Evrope Igora Vušurovića obišao Olimpijsko selo.

Bah je tokom opuštene šetnje razgovorao sa sportistima, predstavnicima zemalja učesnica IMZE, posjetio je olimpijski park, restoran, a kratko se zadržao i na Centralnom teniskom terenu gdje je gledao finiš finala u ženskom singlu između naše Vladice Babić i Luksemburžanke Eleonore Molinaro. Nakon toga je odgledao i dio odbojkaškog duela između muških reprezentacija Crne Gore i Monaka.

"Crnogorki olimpijski komitet i Međunarodni olimpijski komitet imaju sjajnu saradnju, a COK radi sjajan posao. Ovo takmičenje priča samo za sebe, mnogo znači na "podizanju" nacije i svi zaista mogu da uživaju i budu ponosni", rekao je okupljenim novinarama Bah. 

Oduševljen je bio atmosferom u Olimpijskom selu. 

"Sve ovo me podsjeća na dane kada sam ja bio sportista, ovdje u selu olimpijski duh živi. Sportisti iz mnogo zemalja na jednom mjestu, druženje, zabava, međusobno poštovanje - sve su to postulati olimpizma. Ovdje se najbolje vidi moć sporta i šalje naljepša poruka u svijet", zaključio je prvi čovjek međunarodne olimpijske porodice. 

Bah će večeras prisustvovati ceremoniji zatvaranja Igara malih zemalja - svečanost je zakazana za 21:30h na bazenu Rondo u okviru Slovenske plaže.