Vanredna Skupština asocijacije Igre malih zemalja Evrope

 
 

U Zagrebu je 24.novembra 2017. godine održana i vanredna Skupština asocijacije Igre malih zemalja Evrope (IMZE), kojom u tekućem dvogodišnjem periodu predsjedava Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Predsjednik Simonović pozdravio je delegate iz devet zemalja članica Asocijacije i u ime svih čestitao Lini Haldorsdotir, generalnoj sekretarki Olimpijskog komiteta Islanda, na izboru za člana Izvršnog odbora  EOK-a.

Nacionalni olimpijski komitet San Marina podnio je konačan Izvještaj sa Igara koje su održane od 29.maja do 3. juna 2017.godine i na kojima je učešće uzelo 882 sportista.

Po mišljenju delegata, svi segmenti organizacije Igara u San Marinu zaslužili su najviše ocjene, a prepoznatljiv olimpijski duh, visok nivo takmičenja, kao i prisustvo čelnika EOK-a i MOK-a svakako su dali dodatnu vrijednost ovoj značajnoj multisportskoj manifestaciji.

U ime Organizacionog komiteta IMZE Montenegro 2019”, gospodin Igor Vušurović je održao prezentaciju narednih Igara, treću po redu, koje će od 27. maja do 1. juna 2019. godine ugostiti Crna Gora, sa 10 sportova na programu (atletika, plivanje, džudo, streljaštvo, tenis, stonitenis, košarka, odbojka, odbojka na plaži i boćanje).

Grad domaćin biće Budva, a takmičenja su planirana u nekoliko crnogorskih opština. Prezentacijom su, pored predstavljanja Crne Gore, te logotipa, grafičkih rješenja i slogana Igara, obuhvaćeni i novi detalji u vezi smještaja sportista i oficijelnih lica, borilišta, prevoza, programa za volontere i drugih značajnih segmenata.

U sklopu Progress report-a, gospodin Boris Sekulić je informisao delegate o napretku u organizacionim aktivnostima, kreiranom sportskom kalendaru i rokovima za procedure, koji će definitivno biti potvrđeni nakon posjete Tehničke komisije IMZE, kako je predviđeno, u decembru ove godine.

Značajan dio zasijedanja posvećen je prijedlozima za izmjene Statuta IMZE i Tehničkog pravilnika, a dogovoreno je da konačni nacrti ovih dokumenata budu predstavljeni na sljedećoj Generanoj skupštini Asocijacije, koja će se održati u Crnoj Gori u maju 2018. godine.