Generalna skupština Igara malih zemalja Evrope 2017

U susret Igrama malih zemalja Evrope 2017 u San Marinu, od 6. do 7. maja tekuće godine, održana je  Generalna skupština Igara, sastanak Tehničke komisije kao i oficijelni obilazak borlišta i smještaja za učesnike. Pored predstavika nacionalnih olimpijskih komiteta Andore, Islanda, San Marina, Malte, Kipra, Lihtenštajna, Monaka i Luksemburga, prisutni su bili predstavnici Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović (Predsjednik) i Boris Sekulić (Projekt menadžer).

Skupština je na prijedlog Tehničke komisije prihvatila listu sportova i datume održavanja Igara. Igre malih zemalja Evrope održaće se iduće godine od 29. maja do 3. juna u San Marinu. Na programu Igara nalazi se 12 sportova: atletika, košarka, odbojka, streličarstvo, biciklizam, boćanje, džudo, streljaštvo, plivanje, tenis, stoni tenis i odbojka na plaži.

Predsjednik Dušan Simonović i Projekt menadžer Boris Sekulić predstavili su Izvještaj o napretku Igara malih zemalja Evrope 2019 godine u kojem je poseban akcenat stavljen na Crnu Goru kao i grad domaćin Budvu i njene turističke potencijale, pravni okvir Igara, organizacionu strukturu Igara, redosljed aktivnosti i plan promocije Igara u naredne tri godine.  Shodno pravilima Igara, planirano je da se Igre malih zemalja Evrope održe od 27. maja do 1. juna 2019. godine, i da na programu sportova budu atletika, odbojka, odbojka na plaži, džudo, streljaštvo, plivanje, košarka, boćanje, tenis i stoni tenis.

Pohvale na prikazanu prezentaciju i na urađene aktivnosti stigle su od Predsjednika Đan Prima Đardije, Generalnog sektretara Erosa Bolonje i Predsjednika Tehničke komisije Žan Pijer Šebela.