Potpisan Memorandum o saradnji i realizaciji IMZE „Crna Gora 2019”

U Opštini Budva potpisan je Memorandum o saradnji i realizaciji Igara malih zemalja Evrope, kojima će Budva biti glavni domaćin od 27. maja do 1. juna. Memorandum su potpisali predsjednik Opštine Budva Marko Carević i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) Dušan Simonović.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević istakao je da je zadovoljstvo ne samo za Budvu nego i za region što će se jedno ovakvo takmičenje održati u našoj zemlji.

„Samo to takmičenje i Olimpijski pokret su nešto što spaja region i nešto što je jako važno. Nadam se da će Budva biti dobar domaćin i da će kvalitet i standard biti na visokom nivou. Sport je od veoma velikog značaja i nešto što treba da ima podršku i ulaganje, da bi uslovi bili što bolji, i da bi se naša omladina ravnopravno takmičila kako ovdje tako i u regionu i svijetu”, kazao je Carević.

Igre malih zemalja Evrope za nas predstavljaju veliki izazov, naglasio je predsjednik COK-a Dušan Simonović.

„Imaćemo mnogo posla tih dana, u Budvi će biti 1.000 sportista i blizu 2.000 sportskih radnika, novinara i pratećeg osoblja. Interesovanje je veliko i ozbiljno, ne samo za sport nego za sve ono što Crna Gora sa sobom nosi, ali sada je fokus na sportu. Ugostićemo i predsjednika Evropskog olimpijskog komiteta Janeza Kocijančića koji je više puta bio u Crnoj Gori i koji je naš veliki prijatelj, a posjetu je najavio i predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah. Ovo je za Crnu Goru velika čast i ovu priliku iskoristićemo da se na što bolji način predstavimo kako gospodinu Kocijančiću i gospodinu Bahu, tako i regionu i svijetu”, kazao je Simonović.

Da je Memorandum odlična polazna tačka za plodnu saradnju u organizaciji ovako važnog događaja sigurni su i Opština Budva i Crnogorski olimpijski komitet. Oni su istakli uvjerenje da će naš grad biti odličan domaćin učesnicima Igara malih zemalja Evrope