Crnogorski Telekom zvanična mreža Igara malih zemalja Evrope

Crnogorski Telekom i Crnogorski olimpijski komitet potpisali su danas ugovor o sponzorstvu, čime je Telekom postao zvanična mreža Igara malih zemalja Evrope, koje se od 27. maja do 1. juna prvi put održavaju u Crnoj Gori.

“Bez servisa, koje će nam omogućiti Crnogorski Telekom, organizacija ovakvih manifestacija nije moguća. Takva usluga koštala bi nas oko 50 hiljada eura, a dobijamo je kroz saradnju sa moćnom kompanijom, kakva je Telekom. Veze Telekoma i COK-a traju odavno, Telekom je bio naš partner na našim prvim, istorijskim Olimpijskim igrama u Pekingu 2008, a ova saradnja je nešto na čemu smo posebno zahvalni, što posebno cijenimo i što ćemo pamtiti”, kazao je Dušan Simonović, predsjednik COK.

Iz Telekoma podsjećaju da su kao kompanija koja posebnu pažnju posvećuje razvoju sporta kao preduslova za zdravo društvo, i ranije podržavali crnogorske olimpijce i najuspješnije sportiste, pa ovo partnerstvo u jednom od najznačajnijih sportskih događaja u Crnoj Gori vide kao nastavak dobre i uspješne saradnje.

„Telekom ima dugu tradiciju podrške crnogorskom sportu. Ovog puta smo kao Zvanična mreža Igara obezbijedili tehničku podršku, kako bi ovaj organizacijski veoma zahtjevan događaj protekao na najvišem nivou, a posebno nam je zadovoljstvo što svoje servise stavljamo u službu sporta i evropske promocije države Crne Gore. Važno je naglasiti i da je ovo nastavak partnerstva sa COK-om kao organizacijom koja prepoznaje značaj tzv. zelene tehnologije i pametnih rješenja, čiji je razvoj trenutno u fokusu Telekoma. Samo zajednička primjena pametnih tehnologija garantuje uspješan održivi razvoj Crne Gore.“ – izjavio je Predrag Perković, direktor sektora za poslovne korisnike u Crnogorskom Telekomu.

Centar dešavanja tokom trajanja Igara malih zemalja biće Budva, dok će se takmičenja organizovati i u Baru, Tivtu, Cetinju i Podgorici. U Igrama učestvuje devet zemalja, a sportisti se takmiče u deset sportova.