Olimpijski karavan stigao u Bar

Olimpijski karavan stigao u Bar

U sklopu priprema za organizaciju i promotivnih aktivnosti Igara malih zemalja Evrope, koje će se od 27. maja do 1. juna održati u Crnoj Gori, Crnogorski olimpijski komitet organizuje Olimpijski karavan.

Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji, čiji je cilj širenje olimpijskog duha i pokreta, upoznavanje djece sa vrijednostima sporta i olimpizma, a koja je ove godine posvećena najvećem multi-sportskom događaju koji se održava u našoj zemlji.

Olimpijski karavan je danas stigao u Bar, na platou ispred sportske dvorane “Topolica”.

Današnji promoteri karavana bili su odbojkašica Tanja Bokan, košarkaši Vukota Pavić i Nemanja Vranješ, atletičari Tomaš Đurović i Ognjen Vojvodić.

Olimpijski plamen je predstavio Tomaš Đurović, bacač kugle. Ognjen Vojvodić (2003. godište), član AK Mornar, takmičiće se u skok u dalj i biće najmlađi učesnik Igara malih zemalja Evrope MNE 2019.

Predstavnica odbojke na Olimpijskom karavanu bila je Tanja Bokan koja je djeci poručila da je važno baviti se sportom i otkrila da je probala rukomet i atletiku, ali se na kraju odlučila za odbojku.

Manifestaciji u Baru je prisustvovalo oko 500 djece iz četiri osnovne škole koje su od Sport Vision-a zvanične opreme crnogorskog nacionalnog tima dobile i lopte.

Karavan je do sada posjetio Bijelo Polje, Podgoricu i Bar.

U ponedjeljak će obići Tivat, u srijedu će Budva biti domaćin gdje se karavan završava.

 

izvor: http://www.antenam.net