Počelo odbrojavanje do Igara malih zemalja Evrope „Crna Gora 2019”

Počelo je odbrojavanje – na ulazu u Budvu danas je postavljen sat, koji će pokazivati koliko je dana, sati i minuta ostalo do početka Igara malih zemalja 2019. godine. 

 

Za tačno godinu, u Budvi će se okupiti sportisti iz devet evropskih zemalja sa manje od milion stanovnika – pored Crne Gore, na Igrama će učestvovati takmičari iz Malte, Andore, San Marina, Islanda, Luksemurga, Lihtenštajna, Monaka i Kipra.

Okupiće se više od hiljadu takmičara i još toliko članova delegacija, kao i zvaničnika nacionalnih olimpijskih komiteta i sportskih saveza. Biće to prvo multi-sportsko takmičenje u našoj zemlji.

Nakon simboličnog obilježavanja godine do početka Igara, ispred zidina budvanskog Starog grada održana je svečanost, na kojoj je predstavljen značaj ove manifestacije i za Budvu i za Crnu Goru. Na toj svečanosti su govorili Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dragan Krapović, gradonačelnik Budve, Miloš Lalević, direktor direktorata za sport u Ministarstvu sporta, kao i Jovana Ramović, ispred NVO Volonteri 2019.

U revijalnom dijelu programa učestvovali su najmlađi sportisti iz odbojkaških klubova Mediteran i Libero, gimnastičarskog kluba Budva i karate kluba Budva.