Počelo je odbrojavanje – na ulazu u Budvu danas je postavljen sat, koji će pokazivati koliko je dana, sati i minuta ostalo do početka Igara malih zemalja 2019. godine. 
Skupština organizacije Igre malih zemalja Evrope održaće se u petak i subotu u Budvi, gdje će se svečano obilježiti godišnjica do početka najvećeg multi-sportskog takmičenja u Crnoj Gori. U čast toga,  sinoć je u hotelu Splendid održana „Ministarska večera“ gdje su goste dočekali ministar sporta Nikola Janović i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović. Igre malih zemalja održaće se od 26. maja do 1. juna naredne godine u Budvi, Podgorici, Baru, Cetinju i Tivtu. „Uradili smo mnogo toga u proteklom periodu, a u periodu ispred nas uvjeren sam da ćemo napraviti sve što je potrebno da bi Crnu Goru predstavili…
Nacionalni olimpijski komitet Srbije ugostio je 39. Seminar Evropske olimpijske porodice 11. i 12.maja 2018. godine u Beogradu, a prvi dan rada je prema programu bio rezervisan za Seminar MOK-a o pripremama Nacionalnih olimpijskih komiteta za nastupe na Igrama sa olimpijskog programa, u kojem je učešće uzelo i nekoliko zemalja sa drugih kontinenata: Kanada, Brazil, SAD, Japan i Južnoafrička Republika.
Skupština Organizacije Igre malih zemalja održaće se u petak i subotu u Budvi, gdje će se svečano obilježiti godišnjica do početka najvećeg multi-sportskog takmičenja u Crnoj Gori. U čast toga,  sinoć je u hotelu Splendid održana „Ministarska večera“ gdje su goste dočekali Ministar sporta Nikola Janović i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović.
Wednesday, 14 March 2018 09:08

Saradnja COK-a sa NVO „Volonteri 2019”

Crna Gora će od 27. maja do 01. juna 2019. godine biti domaćin Igara malih zemalja Evrope, a bitan dio same organizacije činiće mladi ljudi koji će najprije članstvom u ovoj organizaciji, a zatim i podrškom organizaciji samih Igara, doprinijeti da se Crna Gora predstavi kao dobar domaćin i promoviše u što boljem svijetlu. 
Devet zemalja, deset sportova, hiljadu i po učesnika – u maju 2019. godine, Crna Gora će prvi put biti domaćin i organizator velikog multisportskog događaja, Igara malih zemalja Evrope.Devet zemalja, deset sportova, hiljadu i po učesnika – u maju 2019. godine, Crna Gora će prvi put biti domaćin i organizator velikog multisportskog događaja, Igara malih zemalja Evrope.
Vlada Crne Gore opredijelila je Crnogorskom olimpijskom komitetu (COK) 300 hiljada eura iz budžeta kao podršku organizaciji Igara malih zemaja Evrope.
Pored organizacije odlaska sportista na Igre malih zemalja Evrope „San Marino 2017”, Crnogorski olimpijski komitet je već nekoliko mjeseci vrijedno radio i na projektu kojim će na tom takmičenju svim učesnicima predstaviti i ispromovisati naredno izdanje Igara malih zemalja Evrope, koje će se održati u Crnoj Gori u 2019. godini.
Svečanom ceremonijom i simboličnom predajom zastave narednom domaćinu, Crnoj Gori, zvanično su završene Igre maliih zemalja u San Marinu. Svečanom ceremonijom i simboličnom predajom zastave narednom domaćinu, Crnoj Gori, zvanično su završene Igre maliih zemalja u San Marinu. Predsjednik Olimpijskog komiteta San Marina, Đan Primo Đardi, uručio je zastavu predsjedniku Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušanu Simonoviću i predao domaćinstvo Igara Crnoj Gori. Simonović se zahvalio domaćinima, prijateljima iz Olimpijskog komiteta San Marina i poželio dobrodošlicu svima u Crnu Goru. Preko hiljadu sportista učestvovalo je minulih pet dana na manifestaciji, koja okuplja zemlje sa manje od milion stanovnika, a koja, po svom…